Meillä on paljon poikia, eikä yhtään liikaa, mutta tyttöjä ja naisia kaipaisimme kovasti lisää koodausharrastuksen pariin! Niinpä keskitämme erityishuomiomme nyt loppuvuodesta meihin äiteihin, jotka olemme viettäneet lapsuutemme ilmapiirissä, jossa koodauksen ajateltiin olevan vain miesten ja poikien juttu.

No miksi keskitämme? Miksi vain pojat ja miehet eivät voisi koodata?

Siksi että koodattuja sovelluksia käyttävät yhtälailla tytöt ja pojat, miehet ja naiset. Siksi, että myös tytöt ja naiset osaisivat ratkaista elämänalueitaan koskettavia asioita ohjelmoinnin keinoin. Että me kaikki voisimme edustaa itseämme internetin ja digitaalisuuden mahdollistamin keinoin juuri haluamallamme tavalla. Toiveenamme, että parturikampaaja osaisi pitää halutessaan juuri sellaista verkkokauppaa kuin haluaa, puutarhayrittäjä luoda suunnitteluohjelman, jolla asiakkaat voisivat sommitella tarjolla olevia kasveja digitaaliseen puutarhaan tai hoitohenkilöstö osallistua potilastieto-ohjelmien suunnitteluun. Että äidit osaisivat tehdä lapsilleen pelejä, joita haluaisivat heidän pelaavan ja rohkaisisivat tasapuolisesti lapsiaan koodausharrastuksen pariin.

 

 

Tästä syystä järjestämme nyt marras-joulukuussa äiti-tytär- sekä äiti-poika kokeillaan koodausta kurssit Helsingin Pikku-Huopalahden toimipisteessämme.

Kurssi sisältää 7 tuntia koodaukseen tutustumista.

Kurssin hinta: 140€ / Äiti-lapsi pariskunta

Kurssin käyneet voivat kurssin jälkeen osallistua kevään 2018 Kodarit 1 -ryhmiimme puoleen hintaan 140€/kausi.

 

Kurssikuvaus:

Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin sekä pelisuunnittelun peruskäsitteitä visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä. Ratkomme ohjelmointipulmia Code.org -oppimisympäristössä, ohjelmoimme 2D- ja 3D-pelejä Scratch sekä Kodu Game Lab -pelintekoympäristöissä sekä tutustumme Micro:bit minitietokone -ohjelmointiin.

Kurssipäivät ja paikka

Helsinki, Pikku-Huopalahti, Paciuksenkaari 17

Torstaisin 2.11.-12.12.2017

Äidit ja tyttäret: 17:15-18:15

Äidit ja pojat: 18:30-19:30

Opettaja: Heidi Vesterinen

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu kurssille tästä

 

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen