Koodauksesta hehkutetaan uutta yleissivistykseen kuuluvaa taitoa, minkä takia ohjelmoinnin perusteitä opetetaan nyt jokaiselle peruskoululaiselle. Mutta mitäs aikuisille sitten? Heilläkö on sen verran vähän enää odotettavia elinvuosia, ettei koodaamista enää kannata alkaa opettelemaan?

Höpö löpö! Kaiken ikäiset aloittavat nykyään mitä erilaisimpia uusia projekteja elämässään. Joka toinen juoksua aiemmin harrastamaton keski-ikäinen tuntuu juoksevan maratonin tai ainakin puolikkaan. Miksei siis myös koodaisi omaa sovellusta, vaikkei aiemmin ole ikinä koodannut? Ehkä siksi, ettei tiedä mistä lähteä liikkeelle. Voisi tietty osallistua koodauskurssille, mutta millaisiakohan ne ovat, pysyykö sellaisella kärryillä ja olenkohan edes tarpeeksi tekninen, jotta tajuaisin olleenkaan mitä sielä opetetaan…?

Kodareiden nuorten ja aikuisten kurssilla pysyy. Lähdemme aikuisten kanssa samoista alkeista, kuin lasten kursseilla. Ohjelmoinnin perusteet opetellaan visuuaalisissa ja hauskoissa oppimisympäristöissä ja kryptisen näköisen koodin kirjoittamiseen siirrytään vasta, kun perusteet ovat hanskassa ja silloinkin harjoitteet ja koodit pysyvät hauskoina ja mielekkäinä.

Se sanottakoon, että tuotantokoodin tekijäksi meiltä eivät valitettavasti ainakaan vielä aikuistet valmistu, sillä maratonin juokseminenkin lienee huomattavasti helpompaa, kuin saavuttaa nopeasti nyky web-ohjelmoijan osaamisvaatimukset. Mutta koodata voi myös omaksi ilokseen ja hyödyntää uusia koodaustaitojaan luovasti mitä erinäisimmissä ammateissa ja projekteissa, vaikkei ammattikoodari olisikaan. Koodaamisen ilo kun ei kuulu vain heille, jotka sitä ovat perinteisesti tehneet!

Kurssit

Aikuisten ja ja yli 15-vuotiaiden nuorten kursseja järjestetään keväällä 2018 Tampereella, Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Kurssien kesto 15 tuntia.

Aikuisten ja nuorten kurssit alkavat viikolla 4 ja päättyvät viikolla 19. Pääsiäisen ja helatorstain takia osa kursseista päättyy vasta viikolla 20. Hiihtolomaviikoilla (Helsinki ja Hämeenlinna viikko 8 ja Tampere viikko 9) ei ole opetusta.

Kurssin hinta 280€.

Kurssille otetaan 15 osallistujaa.

Kurssikuvaukset

Kodarit 1, nuoret ja aikuiset

Kurssi soveltuu aloittelijoille.

Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin sekä pelisuunnittelun peruskäsitteitä visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä. Ratkomme ohjelmointipulmia Code.org-oppimisympäristössä sekä ohjelmoimme 2D pelejä Scratch -pelintekoympäristössä. Kun perusteet ovat hallussa, tutustumme HTML-, CSS- ja Javascipt-kieliin tekemällä omia web-sovelluksia, jonka jälkeen harjoittelemme vielä Python-ohjelmointia.

 

Älykkäät keskustelubotit, nuoret ja aikuiset

Kurssi soveltuu aloittelijoille.

Älykkäät keskustelubotit kurssi on Kodareiden nuorille ja aikuisille tarkoitettu erikoiskurssi. Kurssin aluksi käymme ohjelmoinnin perusteita, jonka jälkeen siirrytään chatbottien ja cognitive services -perusteisiin, joilla jälkimmäisellä keskusteluboteista tehdään  ”fiksuja”. Kurssilla ohjelmoidaan joko C# (lausutaan C sharp)- tai JavaScript -kielellä.

https://dev.botframework.com/

https://azure.microsoft.com/en-us/services/cognitive-services/

 

 

 

Aikataulut ja ilmoittautuminen

Tampere:

Ilmoittaudu Kodareiden Tampereen kursseille tästä

 

Helsinki

Ilmoittaudu Kodareiden Helsingin kursseille tästä

 

Hämeenlinna

Ilmoittaudu Kodareiden Hämeenlinnan kursseille tästä

 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen