Ajankohtaista

  • Pääsiäisenä ei perjantain 19.4 eikä maanantain 22.4 tunteja. Vappuna ei tiistain 30.4 eikä keskiviikon 1.5 tunteja
  • Kevään 2019 tasokurssien päättymispäivät löytyvät etusivultamme.

 

Kodareiden koodauskursseilla lapsille, nuorille ja aikuisille opetetaan ohjelmointia, pelisuunnittelua, tietotekniikkaa sekä algoritmista ajattelua hauskoilla harjoitteilla monipuolisissa aloittelijoille suunnitelluissa oppimisympäristöissä.

Pidämme yksilöllistä opetusta tärkeänä. Tästä syystä kaikilla kursseillamme on enimmillään viisitoista osallistujaa.

Kursseja järjestetään Tampereella, Helsingissä, Turussa ja Hämeenlinnassa.

Kodareiden opetus perustuu 15 opetustunnin tasokursseihin, joilta osallistuja voi kurssin käytyään siirtyä seuraavalle tasolle. Tasokursseillamme koodamme useissa eri oppimisympäristöissä.  Tällöin opetus on monipuolista ja nuortenkin lasten mielenkiinto pysyy hyvin yllä, kun vastaan tulee aina muutaman opetuskerran välein uutta ja mielenkiintoista.

Keväällä 2019 tarjolla on tason 1-4 kursseja sekä Kodarit 4 tason käyneille tarkoitettu kodarit black belt -kurssi. Tasokurssit on jaettu myös ikähaarukoihin, jotta kurssikaverit olisivat omasta ikäluokasta. Ikäsuositukset ovat suuntaa antavia.

Tasokurssien sisältö on suunniteltu 9-14 -vuotiaille. Pienemmille 6-8 -vuotiaille kodareille on tarjolla pikkukodarit-kurssi, jolle voi osallistua oman aikuisen kanssa tai itsekseen. Yli 15-vuotiaille ja aikuisille on tarjolla Kodarit-tasojen ohjelmista koostettu nuorten ja aikuisten kurssi.

Kausikurssin (15 kertaa) hinta on 280€. Laskun voi valita joko yhdessä tai kahdessa erässä.

 

Tasokuvaukset:

Kodarit 1:

Kurssi soveltuu aloittelijoille.

Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin sekä pelisuunnittelun peruskäsitteitä visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä. Ratkomme ohjelmointipulmia Code.org -oppimisympäristössä, ohjelmoimme 2D pelejä Scratchilla sekä Kodu Game Lab 3D -pelintekoympäristöissä sekä tutustumme laitteiden ohjelmointiin Micro:bit mikrokontrolledeiden avulla. Kurssin lopussa aloitamme Pythonilla-ohjelmoinnin Code Combat -ympäristössä.

Kodarit 2:

Kurssi soveltuu Kodarit 1 kurssin tai Kodareiden kesäleirin käyneille, sekä omatoimisesti koodausta aiemmin harrastaneille.

Kurssilla syvennämme Kodarit 1 -kurssilla oppimaamme ja opettelemme lisää Pythonia Codesters-oppimisymäristössä. Tämän jälkeen tutustumme Micro:bit microkontrolleri/robotti -ohjelmointiin syvemmin ja teemme haastavampia ledi sekä erilaisia sensori- & anturi harjoituksia sekä visuaalisella että Python-ohjelmoinnilla.  Tämän jälkeen tutustumme web-ohjelmointiin, jolloin mukaan tulee HTML ja CSS.  Tämän jälkeen siirrymme vielä koneoppimiseen ja koulutamme tekoälyä machine learning for kids -ympäristössä.

Kodarit 3:

Kurssi soveltuu Kodarit 2 kurssin käyneille.

Kolmostasolla  aloitamme JavaSript-kielen opettelun. Kielen opiskelu aloitetaan code.org app lab -sovelluksella, jolla koodaamme mobiilipelin. Tämän jälkeen siirrymme perinteiseen web-ohjelmointiin ja tutustumme, miten herätämme JavaScriptilla sivustomme eloon, eli laitamme sivustollamme nappeja ja kuvia klikkailemalla asioita tapahtumaan.  Tutustumme myös P5 JavaScript -kirjastoon ja canvas-tekniikkaan, jolla toteutamme ruudulle oman piirrosohjelman.  Kurssin lopussa palamme pelimaailmoihin. Mukaan tulee Blender, jolla toteutamme nelostason Unity-maailmojamme varten 3D-pelihahmoja.

Kodarit 4:

Kurssi soveltuu Kodarit 3 kurssin käyneille.

Kodarit 4 kurssin aloitamme tutustumalla ammattilaisten käyttämään Unity pelintekoympäristöön, jonne siirrämme Blenderillä tekemiämme pelihahmoja.  Unitysta siirrymme toiseen ammattilaisten suosimaan pelimoottoriin, eli Game Makeriin, jolla toteutamme hauskan 2D-tasohyppely pelin.

Kodarit black belt:

Kodarit black belt -kurssi on tarkoitettu tason 4 käyneille kodareille. Kurssin projekti vaihtuu kausittain.

Kevätkauden 2019 projektia ei olla lyöty vielä lukkoon, mutta kaavailuissa päällimmäisenä web-ohjelmointiin liittyvä projekti, jossa yhdistelemme karttoja, avointa dataa sekä reaalimaailmaa (esim Lissu-liikenteenseuranta tai Pokémon GO tyyyppinen ohjelma).

 

Pikkukodarit 1, 2 ja 3:

Pikkukodaritkursseilla koodaillaan oman aikuisen kanssa Kodarit 1, 2 ja 3 -tason helpotettuja harjoituksia.

Kodarit Aikuiset ja Nuoret:

Sopii aloittelijoille.

Aikuisten ja Nuorten kurssi on ajateltu yhden kauden mittaiseksi tutustu ohjelmointiin kurssiksi.

Aikuisten kurssilla Käymme alkuun ohjelmoinnin perusrakenteet visuaalista ohjelmointia käyttänen ja opimme täten mitä algoritmisella ajattelulla tarkoitetaan. Tämän jälkeen siirrymme harjoittelemaan pelien sekä pienten ohjelmien rakentamista Python kielellä. Kurssi lopussa tutustumme web-ohjelmoinnin alkeisiin ja teemme HTML, CSS, Bootstrap sekä JavaScript -kieliä/kirjastoja käyttäen webbi-sivun.

Kodarit 2 Aikuiset ja Nuoret:

Kodarit aikuiset ja nuoret jatkoryhmä, jossa teemme Game Maker -pelin, Micro:bit kytkentäharjoituksia  sekä syvennämme Python & WEB / JavaSript -osaamista.

 

Kevään 2019 kurssikalenterit ja ilmoittautuminen:

Kevätkausi 2019 alkaa maanantaina 14.1.2019 eli viikolla 3 ja päättyy torstain ryhmillä viikolla 18 ja muiden päivien ryhmillä ryhmillä viikolla 19.

Hiihtolomaviikoilla, pääsiäisenä pe 19.4 ja ma 22.4, vapun aattona ti 30.4 ja vapunpäivänä ke 1.5  ei ole opetusta.

 

Tampere

Ilmoittaudu Tampereen kursseille tästä

 

Helsinki

 

Ilmoittaudu Helsingin kursseille tästä

 

Turku

Ilmoittaudu Turun kursseille tästä

Hämeenlinna

Ilmoittaudu Hämeenlinnan kursseille tästä
Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen