Kodareiden koodauskursseilla lapsille, nuorille ja aikuisille opetetaan ohjelmointia, pelisuunnittelua, tietotekniikkaa sekä algoritmista ajattelua hauskoilla harjoitteilla monipuolisissa aloittelijoille suunnitelluissa oppimisympäristöissä.

Pidämme yksilöllistä opetusta tärkeänä. Tästä syystä kaikilla kursseillamme on enimmillään viisitoista osallistujaa.

Kursseja järjestetään Tampereella, Helsingissä, Espoossa, Turussa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa.

Syyskauden 2019 tasokurssit starttaavat  maanantaina 26.8.2019. Kurssien paikkatilanteen näet ilmoittautumislomakkeen kurssit -valikosta.

Tasokurssin hinta on 285€ (kesto 15 viikkoa eli aina yksi syys- tai kevätkausi) . Laskun voi valita joko yhdessä tai kahdessa erässä.

Kodareiden opetus perustuu 15 opetustunnin tasokursseihin, joilta osallistuja voi kurssin käytyään siirtyä seuraavalle tasolle. Tasokursseillamme koodamme useissa eri oppimisympäristöissä.  Tällöin opetus on monipuolista ja nuortenkin lasten mielenkiinto pysyy hyvin yllä.

Syksyllä 2019 tarjolla on tason 1-4 kursseja sekä Kodarit 4 tason käyneille tarkoitettuja kodarit black belt -kursseja. Tasokurssit on jaettu myös ikähaarukoihin, jotta kurssikaverit olisivat omasta ikäluokasta. Ikäsuositukset ovat suuntaa antavia.

Tasokurssien sisältö on suunniteltu 8-14 -vuotiaille. Yli 15-vuotiaille ja aikuisille on tarjolla Kodarit-tasojen ohjelmista koostettu nuorten ja aikuisten Kodarit 1 -kurssi sekä Kodarit nuoret ja aikuiset jatkokurssi, jonka ohjelma vaihtuu kausittain.

Tasokurssin (15 kertaa) hinta on 285€. Laskun voi valita joko yhdessä tai kahdessa erässä.

 

Tasokuvaukset:

Kodarit 1:

Kurssi soveltuu aloittelijoille.

Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin sekä pelisuunnittelun peruskäsitteitä visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä. Ratkomme ohjelmointipulmia Code.org -oppimisympäristössä, ohjelmoimme 2D pelejä Scratchilla sekä Kodu Game Lab 3D -pelintekoympäristöissä sekä tutustumme laitteiden ohjelmointiin Micro:bit mikrokontrolledeiden avulla. Kurssin lopussa aloitamme Pythonilla-ohjelmoinnin Code Combat -ympäristössä.

Kodarit 2:

Kurssi soveltuu Kodarit 1 kurssin tai Kodareiden kesäleirin käyneille, sekä omatoimisesti koodausta aiemmin harrastaneille.

Kurssilla syvennämme Kodarit 1 -kurssilla oppimaamme ja opettelemme lisää Pythonia Codesters-oppimisymäristössä. Tämän jälkeen tutustumme Micro:bit microkontrolleri/robotti -ohjelmointiin syvemmin ja teemme haastavampia ledi sekä erilaisia sensori- & anturi harjoituksia sekä visuaalisella että Python-ohjelmoinnilla.  Tämän jälkeen tutustumme web-ohjelmointiin, jolloin mukaan tulee HTML ja CSS.  Tämän jälkeen siirrymme vielä koneoppimiseen ja koulutamme tekoälyä machine learning for kids -ympäristössä.

Kodarit 3:

Kurssi soveltuu Kodarit 2 kurssin käyneille.

Kolmostasolla  aloitamme JavaSript-kielen opettelun. Kielen opiskelu aloitetaan code.org app lab -sovelluksella, jolla koodaamme mobiilipelin. Tämän jälkeen siirrymme perinteiseen web-ohjelmointiin ja tutustumme, miten herätämme JavaScriptilla sivustomme eloon, eli laitamme sivustollamme nappeja ja kuvia klikkailemalla asioita tapahtumaan.  Tutustumme myös P5 JavaScript -kirjastoon ja canvas-tekniikkaan, jolla toteutamme ruudulle oman piirrosohjelman.  Kurssin lopussa palamme pelimaailmoihin. Mukaan tulee Blender, jolla toteutamme nelostason Unity-maailmojamme varten 3D-pelihahmoja.

Kodarit 4:

Kurssi soveltuu Kodarit 3 kurssin käyneille.

Kodarit 4 kurssin aloitamme tutustumalla ammattilaisten käyttämään Unity pelintekoympäristöön, jonne siirrämme Blenderillä tekemiämme pelihahmoja.  Unitysta siirrymme toiseen ammattilaisten suosimaan pelimoottoriin, eli Game Makeriin, jolla toteutamme hauskan 2D-tasohyppely pelin.

Kodarit black belt:

Kodarit black belt -kurssi on tarkoitettu tason 4 käyneille kodareille. Kurssin projekti vaihtuu kausittain.

Kodarit Aikuiset ja Nuoret:

Sopii aloittelijoille.

Aikuisten ja Nuorten kurssi on ajateltu yhden kauden mittaiseksi tutustu ohjelmointiin kurssiksi.

Aikuisten kurssilla Käymme alkuun ohjelmoinnin perusrakenteet visuaalista ohjelmointia käyttänen ja opimme täten mitä algoritmisella ajattelulla tarkoitetaan. Tämän jälkeen siirrymme harjoittelemaan pelien sekä pienten ohjelmien rakentamista Python kielellä. Kurssi lopussa tutustumme web-ohjelmoinnin alkeisiin ja teemme HTML, CSS, Bootstrap sekä JavaScript -kieliä/kirjastoja käyttäen pienen web-sivun.

Kodarit aikuiset ja nuoret jatko:

Kodarit aikuiset ja nuoret jatkoryhmä on tarkoitettu Kodarit aikuiset ja nuoret 1 kurssin käyneille tai aiemmin omatoimisesti koodanneille. Syyskaudella 2019 teemme tässä ryhmässä mini full stack web-ohjelmointiharjoituksen.

 

 

Syksyn 2019 kurssikalenterit ja ilmoittautuminen:

Syyskausi 2019 alkaa maanantaina 26.8.2019 eli viikolla 35 ja päättyy viikolla 50. Hämeenlinnan perjantairyhmillä Itsenäisyyspäivän johdosta viikolla 51.

Syyslomaviikolla 42 ei ole koodaustunteja.

Kurssien paikkatilanteen näet ilmoittautumislomakkeen kurssit -valikosta.

 

Tampere

 

Ilmoittaudu Tampereen kursseille tästä
Pääkaupunkiseutu
Helsinki

 

 

Espoo

Ilmoittaudu pääkaupunkiseudun kursseille tästä
Turku

 

Ilmoittaudu Turun kursseille tästä
Hämeenlinna

 

Ilmoittaudu Hämeenlinnan kursseille tästä
Jyväskylä

 

Ilmoittaudu Jyväskylän kursseille tästä
Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen