Kodareiden koodauskursseilla lapsille, nuorille ja aikuisille opetetaan ohjelmointia, pelisuunnittelua, tietotekniikkaa sekä algoritmista ajattelua hauskoilla harjoitteilla monipuolisissa aloittelijoille suunnitelluissa oppimisympäristöissä.

Pidämme yksilöllistä opetusta tärkeänä. Tästä syystä kaikilla kursseillamme on enimmillään viisitoista osallistujaa.

Kursseja järjestetään Kodareiden sekä Suomen Koodikoulun ja Crazy Townin toimitiloissa Tampereella, Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Kodareiden opetus perustuu 15 opetustunnin tasokursseihin, joilta osallistuja voi kurssin käytyään siirtyä seuraavalle tasolle. Tasokursseillamme koodamme useissa eri oppimisympäristöissä.  Tällöin opetus on monipuolista ja nuortenkin lasten mielenkiinto pysyy hyvin yllä, kun vastaan tulee aina muutaman opetuskerran välein jotain uutta ja mielenkiintoista.

Syksyllä 2018 tarjolla on tason 1-4 kursseja sekä Kodarit 4 tason käyneille tarkoitettu kodarit black belt -kurssi. Tasokurssit ovat jaettu myös ikähaarukoihin, jotta kurssikaverit olisivat omasta ikäluokasta. Ikäsuositukset ovat suuntaa antavia.

Tasokurssien sisältö on suunniteltu 9-14 -vuotiaille. Pienemmille 6-8 -vuotiaille kodareille on tarjolla pikkukodarit-kurssi, jolle voi osallistua oman aikuisen kanssa tai itsekseen. Yli 15-vuotiaille ja aikuisille on tarjolla Kodarit 1-3 -tasojen ohjelmista koostettu nuorten ja aikuisten kurssi.

Kausikurssin (15 kertaa) hinta on 280€. Laskun voi valita joko yhdessä tai kahdessa erässä.

 

Tasokuvaukset:

Kodarit 1:

Kurssi soveltuu aloittelijoille.

Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin sekä pelisuunnittelun peruskäsitteitä visuaalisissa ohjelmointiympäristöissä. Ratkomme ohjelmointipulmia Code.org -oppimisympäristössä, ohjelmoimme 2D pelejä Scratchilla sekä Kodu Game Lab 3D -pelintekoympäristöissä sekä tutustumme Python-ohjelmointiin Code Combat -ympäristössä sekä Raspberry Pi -minitietokoneiden modattavan Minecraftin avulla.

Kodarit 2:

Kurssi soveltuu Kodarit 1 kurssin tai Kodareiden kesäleirin käyneille, sekä omatoimisesti koodausta aiemmin harrastaneille.

Kurssilla syvennämme Kodarit 1 -kurssilla oppimaamme ja opettelemme lisää Pythonia Codesters-oppimisymäristössä. Tämän jälkeen tutustumme Micro:bit microkontrolleri/robotti -ohjelmointiin. Kurssin pelikoodausosion toteutamme Touchdevelop-ympäristössä.  Tämän jälkeen tutustumme web-ohjelmointiin, jolloin mukaan tulee HTML ja CSS. Raspberry Pi -minitietokoneosuudessa teemme jo haastavampia ledi sekä erilaisia sensori- & anturi harjoituksia.

 

Kodarit 3:

Kurssi soveltuu Kodarit 2 kurssin käyneille.

Kurssilla syvennämme Kodarit 2 -kurssilla oppimaamme ja jatkamme Micro:bit mikrokontrolleriohjelmoinilla. Tämän jälkeen siirrymme web-ohjelmointiin ja tutustumme web-ohjelmoinnissa tarvittavaan JavaScriptiin, jolla saadaan nappeja ja kuvia klikkailemalla asioita tapahtumaan.  Seuraavaksi siirrymme peliosuuteen, jolloin mukaan tulee Blender, jolla toteutamme animoidun 3D-pelihahmon.  Raspberry Pi -osuudessa syvennymme ammattimaisemmin Python-ympäristöön ja teemme erilaisia hauskoja Python-harjoituksia.

Kodarit 4:

Kurssi soveltuu Kodarit 3 kurssin käyneille.

Kodarit 4 kurssin aloitamme tutustumalla ammattilaisten käyttämään Unity pelintekoympäristöön, jonne siirrämme Blenderillä tekemämme pelihahmon. Tämän jälkeen siirrymme koneoppimiseen ja teemme siihen liittyviä harjoituksia kurssilaisten toivomassa Scratch-ympäristössä. Web-ohjelmointiosuudessa jatkamme kolmosella aloitettua JavaScriptin opettelua ja Raspberry Pi -osuudessa teemme laajemman Python-ohjelmointiharjoituksen.

Kodarit black belt:

Kodarit black belt -kurssi on tarkoitettu tason 4 käyneille kodareille. Kurssin projekti vaihtuu kausittain. Syyskaudella 2018 toteutamme Game Maker -ohjelmalla laajemman peliprojektin.

 

Pikkukodarit:

Sopii aloittelijoille.

Pikkukodaritkurssilla koodaillaan oman aikuisen kanssa Kodarit 1 -tason helpotettuja harjoituksia.

 

wp_20161012_19_20_19_pro

 

Syksyn 2018 kurssikalenterit ja ilmoittautuminen:

Syyskausi 2018 alkaa maanantaina 27.8.2018 eli viikolla 35 ja päättyy viikolla 50.  Itsenäisyyspäivän johdosta kausi jatkuu torstain ryhmillä viikolle 51.

Syyslomaviikolla 42 ei ole opetusta.

 

Tampere

Ilmoittaudu Tampereen kursseille tästä

Kurssien päivittyvän paikkatilanteen näet ilmoittautumislomakkeen valitse kurssi kohdasta.

Helsinki

Ilmoittaudu Helsingin kursseille tästä

Kurssien päivittyvän paikkatilanteen näet ilmoittautumislomakkeen valitse kurssi kohdasta.

Ilmoittaudu Hämeenlinnan kursseille tästä

Kurssien päivittyvän paikkatilanteen näet ilmoittautumislomakkeen valitse kurssi kohdasta.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen

 

IMG_2268