Syksyn 2020 kokeilukurssiaikataulut julkaistaan 16.9.2020.

Koodauksen maailmaan pääsee tutustumaan myös kokeilukurssiemme kautta! Kodareiden kokeilukurssit ovat tasokurssejamme lyhyempiä teemoitettuja kursseja. Kokeilukurssejamme on tarjolla 6-vuotiaista aikuisiin. Teemamme vaihtelevat lukutaidottomien superhelpoista visuaalisista koodausharjoituksista mukavan haastaviin Unity-pelikoodaukseen sekä full stack web-ohjelmointiin.

Kokeilukursseja etäopetusympäristössä

Kodareiden kurssit perustuvat pedagogiikkaan, jossa kaikki pidetään mukana ja ihan jokainen oppii. Tästä syystä kursseillemme otetaan enintään 15 osallistujaa / kurssi.  Etäopetustunneillemme osallistuaksesi tarvitset oman tietokoneen. Web-kameran käyttö on kiva lisä varsinkin lasten koodaustunneilla. Etäopetuksemme tapahtuu Zoom-etäopetusohjelmalla, jonka asennukseen sekä käyttöön jaamme ennen kurssia ohjeet. Kursseistamme otetaan myös tallenne, joka jaetaan osallistujille kurssin jälkeen

Web-ohjelmointi, Mini full stack sekä peliohjelmointikursseillamme sinulla täytyy olla myös mahdollisuus asentaa koneellesi tarvittavat ohjelmat. Muilla kursseilla koodaamme selainpohjaisissa opetusympäristöissä.

Kokeilukurssien teemat

Kurssimme ovat suunniteltu siten, että niille voi osallistua ilman aiempaa ohjelmointikokemusta. Jos sinulla ei ole aiempaa ohjelmointikokemusta, suosittelemme kokeile koodausta, ohjelmoinnin hauskemmat alkeet tai Python-ohjelmointikurssia kurssia web- sekä peliohjelmointikurssiemme pohjaksi 🙂

Lapset koodaa vanhempien kanssa

Pikkukodarit 6-8 -vuotiaille ja heidän vanhemmilleen

 • Hinta ja kesto 2,5h/40€
 • Teemme koodausharjoituksia, joita voi tehdä myös ilman lukutaitoa 🙂
Tytöillä on hauskaa

Kokeile koodausta 9-13 -vuotiaille joko itsekseen tai vanhemman kanssa

 • Hinta ja kesto 4h/60€
 • Harjoittelemme päivän aluksi muutaman ohjelmoinnin perusrakenteen yksi kerrallaan visuaalisella ohjelmoinnilla. Tämän jälkeen luomme opittuja rakenteita käyttäen 2D-Scratch -pelin.

Ohjelmoinnin hauskemmat alkeet nuorille ja aikuisille

 • Hinta ja kesto 6h/90 €
 • Tällä kuuden tunnin kurssilla teemme aluksi ohjelmointiharjoituksia visuaalisella ohjelmoinnilla, jonka jälkeen siirrymme tekemään samoja harjoituksia Python -kielellä.
 • Ohjelmoinnin hauskempien alkeiden ideasta voit lukea lisää blogi-kirjoituksestamme, jossa kerromme, miksi aikuisenkin kannattaa hypätä ohjelmoinnin maailmaan pupuja hypyttelemällä.
Aikuinen kokeilee koodausta

Python-ohjelmointia nuorille ja aikuisille

 • Hinta ja kesto 6h/90€
 • Jos pupujen hypyttely visuaalisella ohjelmoinnilla ei  ole sinun juttusi, nuorten ja aikuisten Python-kurssilla tutustutaan Python-kielen kautta ohjelmoinnin perusteisiin ja koodataan matkakohteiden arvosteluohjelma. Kurssi sopii aloittelijoille.
 • Python on yksi tämän hetken suosituimmista ohjelmointikielistä ja se taipuu niin web-kehitykseen kuin datatieteeseen ja robotiikkaan.
Poika tekee Blenderillä hahmoa peliin

Kokeile pelikoodausta nuorille ja aikuisille

 • Hinta ja kesto 6h/90€
 • Toinen mukava mahdollisuus pelikoodauksen aloittamiseen on hieman haastavampi pelimoottori Unity.
 • Tällä Unity-kursilla teemme 2D-pelin käyttäen Unity 2019 -version uusimpia ominaisuuksia sekä C#-ohjelmointikieltä.
Aikuiset koodaamassa

Web-ohjelmoinnin hauskemmat alkeet nuorille ja aikuisille

 • Hinta ja kesto 7h/110 €
 • Web-ohjelmoinnin alkeissa kerromme teille kuinka internet sivuineen toimii, jonka jälkeen harjoittelemme web-sovelluksen front end -koodaamista. Kurssin harjoituksena luomme responsiivisen kaikilla laitekoilla kivalta näyttävän hae suosikkielokuvasi tiedot- tai karttasovellussivun.
 • Kursilla opettelemme myös GIT-versiohallinan käyttöä sekä julkaisemme sovelluksemme internettin (Heroku -pilvipalveluun) kaikkien nähtäville.
 • Web-ohjelmoinnin front end -osaajista on tällä hetkellä työmarkkinoilla pulaa. Tällä kurssilla saat tuntumaa, olisiko front end -ohjelmointi sinua kiinnostava koodauksen alahaara.

Web-ohjelmointi, mini full stack nuorille ja aikuisille

 • Hinta ja kesto 7h/110€
 • Tällä kurssilla pystytämme kädestä pitäen Node.js, Express & PostgreSQL -ympäristön eli luomme web-sovelluksen koko full stackin. Kurssiharjoituksena lisäämme web-ohjelmoinnin alkeissa luomallemme sivulle arvosteluosuuden ja tallennamme arvostelut oman sovelluksemme tietokantaan.
 • Kursilla opettelemme myös GIT-versiohallinan käyttöä sekä julkaisemme sovelluksemme internettin (Heroku -pilvipalveluun) kaikkien nähtäville.
 • Full stack -ohjelmoijat ovat tällä hetkellä kovaa huutoa työmarkkinoilla. Tällä kurssilla saat mukavasti käsityksen olisiko full stack -ohjelmointi sinun juttusi.
 • Jos sinulle ei ole entuudestaan front end -puolen web-ohjelmointikokemusta suosittelemme tämän kurssin pohjaksi web-ohjelmoinnin hauskemmat alkeet kurssia.

Ilmoittaudu kokeilukurssille

Ilmoittaudu

Kurssiaikataulu

25.04.2020 Web-ohjelmoinnin hauskemmat alkeet 10:00-17:30

26.04.2020 Web-ohjelmointi – Mini full stack 10:00-17:30

25.04.2020 Kokeile pelikoodausta – Unity & C# 11:00-17:30

09.05.2020 Python-Ohjelmointia nuorille ja aikuisille 11:00-17:30

16.05.2020 Pikkukodarit 6-8v 10:00-12:30

16.05.2020 Kokeile koodausta 9-13-vuotiaat 13:30-17:30

16.05.2020 Ohjelmoinnin hauskemmat alkeet nuorille ja aikuisille 11:00-17:30

23.05.2020 Web-ohjelmoinnin hauskemmat alkeet 10:00-17:30

24.05.2020 Web-ohjelmointi – Mini full stack 10:00-17:30

Peruutusehdot

Kodareiden leirin voi perua kahta viikkoa ennen leirin alkua ilman peruutuskuluja. Tätä myöhemmin peruutetuista leireistä veloitetaan koko leirin hinta. Hallituksen koronarajoitusten johdosta peruutettujen leirien hinta palautetaan ilman peruutuskuluja.

Peruuta leiripaikkasi heti, jos et pääsekään leirille.

Suvi koodin ääressä

Lisätietoja kursseistamme

Suvi Syrjäläinen
0408034625
kodarit@kodarit.fi