Olipa kerran tyttö, joka halusi kokeilla koodausta….

Haluaisitko sinäkin, mutta ajatus pelottaa sinua ehkä hieman? Mitäs jos saisit kokeilla koodausta tyttö-/naisporukassa? Olisiko mukaan tuleminen helpompaa?

Meillä on paljon poikia, eikä yhtään liikaa, mutta tyttöjä ja naisia kaipaisimme kovasti lisää koodauksen pariin! Niinpä keskitämme välillä erityishuomiomme meihin naisiin ja tyttöihin, jotka edelleen elämme ilmapiirissä, jossa koodauksen ajatellaan olevan miesten ja poikien juttu.

No miksi keskitämme? Miksi vain pojat ja miehet eivät voisi koodata?

Koodattuja sovelluksia käyttävät yhtälailla tytöt ja pojat, miehet ja naiset. Sekä naisten että miesten elinpiirejä parannellaan kiihtyvällä tahdilla ohjelmoinnin keinoin. Tästä syystä teknologisia ratkaisuja tulisi luoda ja parannella kaikkien sukupuolten, ei vain miesten voimin. Edellä mainituista syistä pätevistä ja osaavista ohjelmoijista on jatkuva pula. Älykkäät, osaavat, joukoin ohjelmoinnista kiinnostuneet tytöt ja naiset saattaisivat olla tähän pätevä lääke. Ja ihan siksikin, että koodaaminen on tytöille ja naisille oivallinen harrastus ja/tai työ.

Tästä syystä järjestämme tyttöjen ja naisten koodauskursseja. Tarkoituksenamme on luoda tytöille ja naisille lämminhenkinen ja turvallinen oppimisen ilmapiiri aihealueella, jota ei siksi välttämättä koeta. Sinun ei tarvitse tietää koodauksesta mitään, eli kaikki opetellaan askel askeleelta. Kodareilta löytyvät myös kaikki kursseillamme tarvittavat koneet, laitteet ja ohjelmat, joten sinun ei tarvitse muuta kuin saapua paikalle 🙂

Kevään 2019 tyttöjen ja naisten -kurssit

Tyttöjen ja Naisten kokeile koodausta lyhytkurssipäivät maaliskuussa Tampereella
Ohjelmoinnin alkeet, naiset ja yli 12-vuotiaat tytöt

Tampere: Sunnuntaina 10.3.2019 10:00-17:00

Hämeenlinna: Lauantaina 30.3.2019 10:00-17:00

Kurssin hinta 60€

Tutustumme ohjelmoinnin perusteisiin aluksi hauskalla visuaalisella ohjelmoinnilla, josta siirrymme Python-ohjelmointikieleen. Kurssilla opit mitä algoritminen ajattelu on ja miten rakennat esimerkiksi pelin tai Python-ohjelman ohjelmoinnin perusrakenteita käyttäen.

 

Web-ohjelmoinnin alkeet /naiset ja yli 12-vuotiaat tytöt

Tampere: Lauantaina 16.3.2019 10:00-17:00

Hämeenlinna: Sunnuntaina 31.3.2019 10:00-17:00

Kurssin hinta 60€

Tutustumme web-ohjelmoinnin alkeisiin ja rakennamme oman mielenkiinnon kohteesi mukaisen web-sivun/sivuston HTML, CSS ja JavaScript-kieliä käyttäen.

 

Ohjelmoinnin alkeet, 8-12 -vuotiaat tytöt

Tampere: Sunnuntaina 31.3.2019 10:00-17:00

Kurssin hinta 60€

Tutustumme ohjelmointiin hauskalla visuaalisella ohjelmoinnilla ja toteutamme oppimillamme taidoilla tarinoita ja pelejä.

 

Kurssipaikat:

Tampere – Kodareiden keskustan toimipiste, Puutarhakatu 23

Hämeenlinna: Crazy Town, Viipurintie 4

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu naisten ja tyttöjen kursseille tästä

 

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen

 

Tyttöjen ja Naisten koodauspöhinästä muissa medioissa

Systeri-lehti kannustaa tyttöjä koodaamaan.

 

Helsingin Yliopisto

Tie­to­jen­kä­sit­te­ly­tie­de hou­kut­te­lee ai­em­paa enem­män nai­sia opis­ke­li­joik­si – ”Nai­seus voi olla etu työ­elä­mäs­sä”

 

Koodi elämästäni blogissa Marika-opemme tuntee sen luissaan ja ytimissään
http://koodielamastani.fi/2018/09/21/tytot-ja-teknologia/