Olipa kerran tyttö, joka halusi kokeilla koodausta….

Haluaisitko sinäkin, mutta ajatus pelottaa sinua ehkä hieman? Mitäs jos saisit kokeilla koodausta tyttö-/naisporukassa? Olisiko mukaan tuleminen helpompaa?

Meillä on paljon poikia, eikä yhtään liikaa, mutta tyttöjä ja naisia kaipaisimme kovasti lisää koodauksen pariin! Niinpä keskitämme välillä erityishuomiomme meihin naisiin ja tyttöihin, jotka edelleen elämme ilmapiirissä, jossa koodauksen ajatellaan olevan miesten ja poikien juttu.

No miksi keskitämme? Miksi vain pojat ja miehet eivät voisi koodata?

Koodattuja sovelluksia käyttävät yhtälailla tytöt ja pojat, miehet ja naiset. Sekä naisten että miesten elinpiirejä parannellaan kiihtyvällä tahdilla ohjelmoinnin keinoin. Tästä syystä teknologisia ratkaisuja tulisi luoda ja parannella kaikkien sukupuolten, ei vain miesten voimin. Edellä mainituista syistä pätevistä ja osaavista ohjelmoijista on jatkuva pula. Älykkäät, osaavat, joukoin ohjelmoinnista kiinnostuneet tytöt ja naiset saattaisivat olla tähän pätevä lääke. Ja ihan siksikin, että koodaaminen on tytöille ja naisille oivallinen harrastus ja/tai työ.

Tästä syystä järjestämme tyttöjen ja naisten koodauskursseja. Tarkoituksenamme on luoda tytöille ja naisille lämminhenkinen ja turvallinen oppimisen ilmapiiri aihealueella, jota ei siksi välttämättä koeta. Sinun ei tarvitse tietää tietokoneen käytöstä mitään, vaan kaikki opetellaan askel askeleelta.

Tytöt osaa koodata -kokeilukurssi sisältää 8 tuntia koodausopetusta. Kurssilla käydään läpi ohjelmoinnin perusrakenteita, tehdään tarina sekä peli visuaalisesta ohjelmointia käyttäen sekä tutustutaan nettisivujen tekemiseen eli web-ohjelmointiin. Tarkoituksenamme on näyttää, että koodauksesta voi olla kuka tahansa kiinnostunut ja sitä voi oppia kuka vaan. Syksyn 2018 kurssimme starttaavat syysloman jälkeen viikolla 43.

Samalla viikolla starttaa myös kokeile koodausta -ryhmiä sekä vanhempi – lapsi -kursseja. Näistä kursseistä löydät lisätietoa kokeilukurssit siviltamme.

Syksyn 2018 tytöt osaa koodata -kurssit Helsingissä, Tampereella ja Hämeenlinnassa

Kurssi on suunniteltu yli 10-vuotiaille tytöille ja naisille

Kurssin hinta 150€

Maksimi osallitujamäärä 10 osallistujaa

Kurssikuvaus

Opettelemme tyttö- & naisporukassa alkuun ohjelmoinin perusrakenteet ja kokeilemme sen jälkeen tarinakoodausta sekä webbi-sivujen ohjelmointia.

Ryhmät

Helsinki, Pikku-huopalahti maanantaisin 22.10-10.12.2018 1600-17:00

Tampere,  Puutarhakatu 23, torstaisin 25.10-20.12.2018 17:15-18:15

Hämeenlinna, Viipurintie 4, perjantaisin 26.10-14.12.2018 16:00-17:00

Kursseille ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kurssille tästä

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kurssin aloitusta, maksusta peritään 50 %. Kurssin jo alettua peritään kurssin koko hinta.

Tarjolla oleva kurssi toteutuu, jos sille osallistuu minimissään kuusi osallistujaa. Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautujille sähköpostitse minimiosallistujamäärän täytyttyä.

 

Lisätietoja kursseistamme:

kodarit@kodarit.fi

0408034625/Suvi Syrjäläinen, Tampere & Helsinki

0440500081/Marika Könönen, Hämeenlinna

 

Tyttöjen ja Naisten koodauspöhinästä muissa medioissa

Syyskuun Systeri-lehti kannustaa tyttöjä koodaamaan.

 

Koodi elämästäni blogissa Marika-opemme tuntee sen luissaan ja ytimissään
http://koodielamastani.fi/2018/09/21/tytot-ja-teknologia/

Mimmit Koodaa 2.10. avaustapahtumaa rummutetaan valtakunnan medioissa

Yle
https://yle.fi/uutiset/3-10432815

Kauppalehti
https://www.kauppalehti.fi/…/mimmit-jonottavat-nyt…/RvpSWtAx